14 de maig 2007

El sistema de navegació Galileu transmet el seu primer missatge

Montse Huguet (laMalla.net)


Segons l' Agència Espacial Europea aquest primer missatge s'ha generat per comprovar el bon funcionament d'un sistema que encara no ofereix servei a usuaris. Caldrà esperar fins a finals del 2008 perquè això passi. Serà aleshores quan el Galileu tindrà els seus 4 satèl·lits operatius. Les aplicacions del Galileu abasten el medi ambient, el trànsit, l'agricultura, la protecció civil i les comunicacions

L'enviament d' aquest primer missatge ha estat una prova tècnica que s' ha superat amb èxit. "El que cal fer ara és llançar més satèl·lits perquè amb un sol satèl·lit Galileu no es pot fer gran cosa, en calen, com a mínim, quatre. A finals del 2007 llançarem un segon satèl·lit experimental, el Giove-B, diferent del primer, el Giove-A, perquè porta una tecnologia de rellotge atòmic molt més precís, però també serà un satèl·lit experimental", segons Xavier Benedicto, responsable del Galileu de l' Agència Espacial Europea.


Està previst que el Galileu funcionarà a ple rendiment el 2011 ja que haurà desplegat els 30 satèl.lits que componen la seva flota. Un calendari que podria endarrerir-se, no només per imprevistos tècnics sinó per la manca de finançament per poder fabricar els 26 satèl.lits restants. "El programa Galileu ha estat aturat els dos últims anys degut als dubtes del sector privat sobre la seva viabilitat econòmica. Una situació que ha portat a l' Agència Espacial Europea i a la Comissió Europea a buscar mètodes de finançament en l' àmbit públic i demanar al sector privat només s' ocupi de la posada en marxa dels serveis", explica Xavier Benedicto.

Font: LaMalla.net

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis