26 de maig 2007

El racisme augmenta a Europa

Un informe elaborat per la Comissió del Consell d'Europa contra el Racisme i la intolerància arriba a unes conclusions no gaire engrescadores. El racisme i la xenofòbia són cada vegada més presents al nostre continent. Segons l'informe el principal problema és el rebuig dels països europeus a entendre la importància de la immigració, que és un factor clau per a l'economia, i associar-la a la inseguretat, l'atur i l'augment de la despesa pública.

La Comissió del Consell d'Europa contra el Racisme i la intolerància ha elaborat un informe sobre la situació del racisme i la xenofòbia al nostre continent. Així doncs, les conclusions no acaben de ser molt bones. Segons l'informe ambdós conceptes cada vegada més presents al vell continent.

El racisme i la xenofòbia són cada vegada més presents al nostre continent. Aquesta és la principal conclusió de l'informe anual de la Comissió del Consell d'Europa contra el Racisme i la Intolerància, que s'ha presentat aquest dijous a París. L'estudi indica que la discriminació cap a les minories s'ha agreujat sobretot pel xoc de civilitzacions i per la por del terrorisme sorgida després de l'11-S i els altres atemptats a Europa.

Aquest informe arriba justament en el context electoral que vivim aquests dies. El Consell d'Europa assegura que el pronòstic és pessimista i que la situació podria empitjorar per l'enduriment dels discursos polítics contra la inmigració i els missatges xenòfobs que transmeten certs mitjans de comunicació. Es pot fer el paral·lelisme fàcil amb el DVD de Badalona del PP així com les cartes enviades a Castelldefels o per les declaracions de Mas sobre el terrorisme islàmic instal·lat a Catalunya.

El principal problema, diu l'informe, és el rebuig dels països europeus a entendre la importància de la immigració, que és un factor clau per a l'economia, i associar-la a la inseguretat, l'atur i l'augment de la despesa pública.

Des del Consell d'Europa creuen que cal abordar el problema des de l'educació per recuperar els valors humans i la tolerància, actualment molt amenaçats.

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis