28 de juny 2007

Gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals commemoren trenta anys de reivindicació

Des d'aquest bloc, TOT el nostre recolzament.

Una abraçada.
Dissabte hi haurà manifestacions a tot Europa

El dia per l'alliberament gai, lèsbic, transsexual i bisexual va néixer el 28 de juny de 1969 amb els anomenats fets de Stonewall. Aquella nit la policia de Nova York va organitzar una emboscada al local Stonewall, freqüentat per homosexuals, que es van amotinar. Des d'aleshores el 28 de juny es reivindiquen els drets dels homosexuals. A casa nostra va ser el 1977, ara fa trenta anys, quan el clandestí Front d'Alliberament Gai de Catalunya va convocar la primera manifestació d'homosexuals a Barcelona.

Hi van participar cinc mil manifestants, en un context de gran repressió. En aquella època, la llei preveia l'internament dels homosexuals a centres especials per a rehabilitar-los i els considerava un perill social.

Trenta anys després aquest col·lectiu continua sortint al carrer per fer sentir la seva veu. Enguany el manifest de la Comissió Unitària 28 de juny porta per títol 'Genera't; construeix-te sense transfòbia', i deplora la nova llei d'identitat de gènere catalana: 'ens podrem canviar de nom i sexe, però abans haurem de passar pel psiquiatre per obtenir un diagnòstic de disfòria de gènere'. La manifestació unitària, que vol ser una crida contra la transfòbia, serà dissabte a dos quarts de set de la tarda a Barcelona. Però a Girona la manifestació serà demà a les vuit del vespre, i a Lleida, avui a les sis.Els grups locals d'Amnistia Internacional de Lleida i Tarragona se sumen a la manifestació de Lleida. Coincidint amb la data, l'organització recorda que l'homosexualitat continua perseguida per llei a més de setanta països, amb pena de mort en uns altres vuit (Afganistan, Aràbia Saudita, Iemen, Iran, Mauritània, Paquistan, Sudan i part de Nigèria).

Un exemple de la manca de normalització de l'homosexualitat, el trobem a Polònia, on el vice-ministre d'Educació ha presentat un projecte per a prohibir 'la promoció de l'homosexualitat o qualsevol altra desviació' als centres educatius de Polònia. Per això, Amnistia Internacional demana a Polònia que posi fi a l'homofòbia institucional demostrada en més d'una ocasió, perquè atempta contra el principi de no-discriminació establert per la Carta de Drets Humans i viola els compromisos que Polònia va signar quan va entrar a la Unió Europea.directe.cat

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis