08 de juny 2007

Els caixers de la Caixa llegirà la ma dels seus clients per a identificar-los



Els caixers de la Caixa llegiran la mà dels seus clients per a identificar-los El "PalmSecure", que ja està implementat a Japó, és extremadament difícil de burlar

04/06/2007 | Actualitzada a les 13:23h Madrid. (EFECOM).- La Caixa aplicarà pròximament en la seva xarxa de caixers automàtics un programa pilot d'identificació de clients basat en el sistema de reconeixement "PalmSecure", la tecnologia del qual permet llegir el patró de les venes del palmell de la mà de cada usuari i que es considera "infal·lible". Així ho ha fet saber avui Fujitsu, l'empresa que ha desenvolupat aquesta tecnologia i que destaca que PalmSecure està basat en més de dues dècades d'investigació aplicada al reconeixement biomètric.

Entre aquests sistemes també es troba la identificació per empremta digital o el reconeixement del iris, si bé "fins a ara, cap d'aquests sistemes ha resultat ser infal·lible, deixant moltes finestres obertes a l'error en la identificació", agrega Fujitsu. A diferència d'altres sistemes biomètrics que també persegueixen la identificació inequívoca dels individus basant-se en paràmetres biològics únics per a cada persona, PalmSecure ho fa a través de les venes de la mà, que, a l'estar dues o tres mil·límetres per sota de la epidermis, "resulten pràcticament infalsificables".

Assumir una falsa identitat falsificant les venes és extremadament difícil, tenint en compte que la sang ha d'estar fluint per a registrar la imatge o patró, valora l'empresa, que assegura que les seves investigacions demostren que el patró de les venes és únic per a cada individu, fins i tot en el cas de bessons idèntics.

PalmSecure oferix una velocitat d'identificació "extremadament ràpida", una grandària molt reduïda i un ampli rang de temperatura de treball, pel que és "un dispositiu ideal" per al control d'accés a àrees d'alta seguretat, identificació de clients o aplicacions bancàries. De fet, a Japó, més de 20 entitats financeres han implementat la tecnologia PalmSecure, tant en caixers automàtics com en oficines, estant disponible ja en prop de 16.400 caixers i en més de 16.000 oficines bancàries.


A Espanya, La Caixa aviat s'unirà a aquesta nova tecnologia de seguretat biomètrica al portar a terme, dintre de la seva xarxa de caixers, un programa pilot amb PalmSecure, el que li convertirà en la primera entitat espanyola a dotar als seus caixers automàtics d'aquesta tecnologia.

LaVanguardia

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis