25 de juliol 2007

Secrestats 23 treballadors humanitaris



23 treballadors humanitaris sudcoreans, en la seva majoria dones, han estat segrestats per forces del Talibà a Afganistan, qui amenacen amb matar-los aquesta setmana.

No solament corren perill els joves, l'incident podria causar una evacuació massiva de les organitzacions humanitàries d'un país en el qual són absolutament vitals. La situació és molt delicada, però no hem perdut l'esperança.

El Talibà està governat per un estricte codi cridat el Pashtunwali –La manera dels Pashtunes. Aquest codi decreta "hospitalitat per a tots, especialment visites i estrangers." Diverses fonts parlen de desacord entre els líders del Talibà pel que fa als segrests, ja que aquests violen el seu propi codi d'honor.

Si l'opinió pública mundial es mobilitza per a recordar-li als líders del Taliban que honorin el seu propi codi, obtindrem cobertura en els mitjans de comunicació locals i regionals-exercint pressió perquè alliberin als ostatges.

Tenim 24 hores més per a mobilitzar-nos.

No podem perdre ni un minut.

Pots signar la petició i corre la veu entre tots els teus coneguts: http://www.avaaz.org/es/honour_the_afghan_code/?cl=14932168

El codi Pashtunwali és molt respectat a Afganistan. En 2003, Bettina Goislard va ser executada pel talibà mentre treballava amb l'Alt Comissionat per als Refugiats de l'ONU en el poble de Ghazni, prop d'on van ser segrestats els surcoreanos. Indignats pel cruel assassinat, habitants del poble van perseguir als assassins i els van lliurar a la policia. Després van organitzar una processó fins a Kabul per a demostrar al món les condolences de la majoria dels afganèsesos.

Recentment, una gran mobilització internacional va assolir alliberar al periodista Alan Jonhston en Gaza, demostrant la força de l'opinió pública mundial. Si us plau, ajuda'ns a alliberar als 23 surcoreanos i a assegurar que milions d'afganèsesos segueixin rebent ajuda humanitària.

Gràcies!
Equip de Avaaz.

1 comentari:

;) Lapil ha dit...

Em sap greu, però les notícies d'avui, indiquen que un dels hostatges ha estat assassinat. També informen de que vuit han estat alliberats desprès de pagar una forta suma. http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=427448&idseccio_PK=1007&h=

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis