27 de juliol 2007

Apren Idiomes, per lligar aquest estiu! (I)



Aprofitant l'estiu per aprendre idiomes i ja que als diccionaris tradicionals encara passaran alguns dies per mostrar-nos les definicions d'aquestes paraules, algunes d'elles les podem escoltar habitualment, us explicaré unes quantes ajudada per la Wikipèdia, algun dia us podreu trobar al mig d'una conversa i no entendre alguna paraula relacionades en aquest món d'internet com Friki, Geek, Digerati, Nerd, Gosu, Hacker, Cracker, Hikikomori, Gamer, Fandon, Furry, Trekkie, Cheater, Newbie, Lamer o Leet speak o llenguatje XAT. Relacionats entre ells en el món de la informàtica. La més habitual es la següent:

FRIKI

Friki, friqui, frik o freaki (que en la forma, i no necessariàment en el significat, procedeix de l l' anglès freak, específicament freaky, que significa raro, extravagant, estrafalari o fanàtic) és un térme usat en el nostre idioma per a referir-se a la persona interessada o obsessionada al menys amb un tema, afició o hobby en concret.

L'interés que presenta el friki, pot arribar en varis casos a que sigui taxat de extravagant,o integrar part d'una comunidat específica

GEEK

Geek és una persona amb una gran fascinació per la tecnologia i informàtica , abarcant els diferents tipus de geek des d'un nivell de fascinació normal fins nivells obsesius. Es descriu més com un estil de vida i una forma de ser, que una afició concreta por quelcom poc habitual.

El seu objectiu es fer o utilizar la tecnologia per diverses raons per diversió i/o per el reconexement, quasi sempre pel simple plaer de fer-lo. Aquest terme està relacionat solament amb la tecnologia,adiferencia del'us del terme geek en l' idioma àngles, que te un significat més ampli i equivalent al terme friki. A Catalunya el geek és un subtipus de friki.

Anglés: freak, geek, cadascú de les connotacions diferents. Malgrat hi ha s'ha de tenir present freak en inglés no és usat com sinònim de la paraula o les seves variants usades en català; mientre que geek i nerd encara no son sinònims de friki, son equivalents en alguns
aspectes a aquest.

NERD


Nerd (de l'anglès nerd [/nerd/], adjetivo). Estereotip que representa a una persona molt inteligent, fascinada per el coneixement , especialment el científic, però socialment poca cosa i aïllat de l'entorn. El nerd és un personatje tipus molt usat en la ficció, especialment en la dels estadounidenses. Per aquí se ha utilizado des de sempre el terme "empollón". Encara s'associa la paraula Nerd amb Inteligència, la relació és poca a nul·la. Aquesta associació es degut a la confusió que presta al relacionar l'ampli coneixement en un àrea específica amb Inteligència. És per això que és possible corroborar que la majoria dels nerds rara vegada poseeixen altes calificacions en varies materies-assignatures sino com general en alguna. En l'actualidad, el térme es refereix igualment a una persona socialment normal que presenta un gran coneixement sobre un tema no dominat por el comú de les persones. Moltes característiques uchas características atribuides a un ciert tipus de nerd van unides també con el Síndrom d'Asperger, una forma lleu de l'autisme, de vegades confosa amb sentit de l'humor , i viceversa.



DIGERATI:

El térme digerati (dig(digital) erati (litterati)), es refereix a les persones que fan un alt us de les tecnologias digitals per a expresar-se como individu; es a dir, aquells individus que usen blocs, guarden les seves fotos a internet, etc.

En un sentit més restrictiu també es refereix exclusivament a les élites de les comunitats virtuals i a la industria informàtica que utilitzen extensivament aquests mitjans.


blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0px 0px 0px 0.8ex; padding-left: 1ex;">


Continuarà...

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis