19 de juliol 2007

"1984"

Aquest llibre me'l vaig llegir al 1984 justament el mateix any. Una obra futurista escrita per George Orwell al 1948, i que desprès de llegir-la, donaves les gràcies per que el seu 1984 no era com el teu 1984.

Ara m'ho fa recordar, estem avançant a passos de gegant amb la Web 2.0, però també estem perdem molta intimitat. Primer el Google Eart que et poden veure a tot el mon prenen el sol "en boles !" a la terratza de casa teva (sinó ho creieu mireu aquí) i tu pensant que com a molt pot passar un avió aprop i que és indiferent!; però es clar, de sobte un gran flash que t'impacta (ja t'han fet la foto una altra vegada!!!, i a més ben localitzada!!!), ràpidament entres a dintre de casa, i vas a veure quines imatges han captat teves, fas una recerca amb Google, però....... amb l'historial de Google per suposat que saben tot el que cerques molt millor que tu. O sigui de moment saben on vius, que no portes roba quan prenes el sol a casa teva, que és el que méssss t'interessa, quin num. d'IP tens (que és com el número de telèfon a Internet). I de la informació d'e-mails del gmail ... que realment tu les pots consultar quan vulguis, però no saps si ells també..., en fi.... el gran germà està més aprop del que ens pensem, més amb la nova funció de Google Street View, ai ai ai!! ja no podràs fer res al carrer sense que ells ho sapiguen, be,... afortunadament encara no està a tot arreu, però de quan temps parlem perquè ens arribi per aquí (a Barcelona a Madrid i a Palma de Mallorca ja hi han d'aquestes càmeres al carrer).
http://www.webcams.travel/webcam/1171016596
http://www.laudontech.com/StreetView/streetview.html

Mar

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1984 és una novel·la política escrita per George Orwell . Es tracta d'una narració emmarcada en una distopia en la qual un Estat omnipresent , encarnat en una dictadura totalitària encapçalada pel seu líder, el Gran Germà, reforça un conformisme absolut entre els ciutadans, i cerca la supressió de la seva identitat mitjançant un control absolut. Així doncs, no existeix llibertat de cap tipus, per als ciutadans, ni tan sols llibertat de pensament ja que la vigilància dels individus en tots els moments de la seva existència, fins i tot en la seva intimitat, revela a l'Estat qualsevol detall.

Aquest llibre introdueix el concepte del Gran Germà, un líder sempre present i que tot ho pot veure i controlar a través de monitors ("tele-pantalles") situats a totes les habitacions; l' Habitació 101, la Policia del Pensament , i la Novaparla (la llengua que fan servir els buròcrates i polítics per mantenir controlada la població, suprimint les subtileses que poden esdevenir perilloses o ambigües del llenguatge i substituint-les per una simplicitat malintencionada). 1984 va tenir un bon nombre de vendes des del començament, i avui en dia segueix sent un dels llibres més influents del segle XX.

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis