29 d’octubre 2007

Et regalo una hora



He trobat una plana molt interessant que explica la història del canvi d'horari, el per què, quan, i qui va posar en marxa aquest sistema, els països que ho apliquen, i anècdotes, així com diferents opinions en pro i en contra: público.es/ciencias

Per la meva part sempre defensaré l'hora natural o solar, a no ser que algú em doni arguments amb una base sòlida que em pugui empassar, perquè no acabo d'entendre i m'agradaria saber com es pot guanyar estalviant energia amb aquest sistema. L'hora solar'aquí tampoc no se perquè és aquesta i no una altra, per que també se que anem amb l'hora del centre d'Europa i no se si heu anat a Galícia al setembre però es fa de nit a més de les 10 del vespre, i per que es canvia a Canàries i no a Galícia?.

Un detall sobre un pensament de l'escriptor de l'article en qüestió, un nen que neix a les 2:55 i el bessó que neix 10 minuts més tard, el segon nascut seria més gran que el primer al registrar-lo, potser no te rellevància però be com a mínim serà una anècdota entre germans.
(li donaran els informes equivocats en les cartes astrals?...)

I el que no havia pensat mai,tu vas en tren aquella nit, arribes una hora abans?, o es paren per la meitat del camí? O el revisor requisa tots els rellotges? o prohibeixen mirar-se o canviar l'hora fins estar fora del tren?

Per la meva part,la meva anècdota és que em vaig casar un dissabte a la tarda, aquella nit canviàvem l'hora, i podíem estar fins a les 3 del matí allà, i ens van regalar una hora de matinada; alguns convidats encantats una hora més de barra lliure, altres per que la festa s'allargava,i altres perquè marxàvem abans. Els que suposo que no estarien tant contents serien els cambrers, no se si els pagarien aquesta hora extra? si no existia... com demostrar-ho?.

Jo per la meva part i aprofitant aquest regal, se'n va acudir de fer aquelles coses que no et dona mai temps, però ho vaig pensar millor i ... vaig dir: sí em regalen una hora aprofita-la per aquelles que et vinguin realment de gust, i no per les que et fan falta, total qui s'ha d'assabentar.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si del que estracta es d'estalviar energia, perquè en lloc de canviar l'hora de rellotge, no canviem els nostres horaris???, es a dir, en comptes d'anara treballar a les 8, hi anem a les 7?, seria el mateix, no??. Tú que en penses?

Mar ha dit...

Dons sí, si realment és una mesura per estalviar energia, em penso que seria una manera més fàcil, suposo que no ho fan per estalviar-se mal de caps, es millor per qui sigui tenir-nos enganyats.

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis