10 d’octubre 2007

Aprofitant-se de la nostra solidaritat i bona voluntat (HOAX)














Crec que alguna vegada en aquest bloc hem parlat d'aquest tema, però torno a insistir.



Aprofitant-se de la nostra solidaritat i bona voluntat, rebem e-mails d'amics en els que ens adverteixen d'un virus o ens envien una cadena solidària per ajudar a un malalt o les cadenes de bona sort.. Aquest tipus de e-mails es diuen HOAX.


Què és un HOAX?


Els hoax (mistificació, broma o engany), són missatges amb falses advertències de virus, o de qualsevol altre tipus d'alerta o de cadena (fins i tot solidària, o que involucra la nostra pròpia salut), o d'algun tipus de denúncia, distribuïda per correu electrònic.

El seu comú denominador, és demanar que es distribueixi "a la major quantitat possible de coneguts".

Mai no s'ha de reenviar un missatge d'aquest tipus que arribi al teu e-mail.

Aquesta classe d'alarmes, solen ser TOTALMENT FALSES , o basades en fets erronis, però el que és pitjor activen un tipus de "contaminació" molt diferent, propagar cents i fins i tot milers de missatges d'advertència sobre els mateixos. I encara en el cas de denúncies basades en fet reals, aquesta forma de fer-ho desvirtua totalment el seu verdader objectiu.

Aquesta és una descripció dels hoaxes més comuns que circulen per la xarxa. Si algú de bona fe li envia una d'aquestes alarmes, avisi'l de que hi han planes perquè surti del seu engany i obtingui més detalls com per exemple:


http://www.vsantivirus.com
http://www.virusattack.com.ar
http://www.rompecadenas.com.ar
En anglès:
http://kumite.com/myths/myths/
http://antivirus.about.com/compute/antivirus/library/blenhoax.htm
http://www.f-secure.com/hoaxes/hoax_new.shtml
http://www.symantec.com/avcenter/hoax.html
http://www.antivirus.com/vinfo/hoaxes/hoax.asp
http://vil.nai.com/VIL/hoaxes.asp



Els que més em molesten son els que juguen amb els nostres sentiments, un nen malalt que pots ajudar reenviant l'e-mail; la veritat que mirant-lo de fora i de forma objectiva, és espectacular per la seva ràpida propagació, atenent a que el boca a boca és la manera millor de funcionar, per sobre del marketing, i molt més venint d'un amic. I els que em fan riure son els de 7 anys de bona sort o malissima sort si no reenvies, o demana un desig que es cumplirà; un altra dia parlarem dels arxius PPS, aneu amb cura amb els que son cadenes.

En definitiva, son una sèrie d'informacions i missatges totalment falsos que, sota una aparença de certa versemblança van passant de persona a persona. Arriben a tanta gent que tothom s'ho creu, nomès perquè ho ha sentit de varies fonts o que aquestes tenen una gran credibilitat (encara que no hi hagi ningú que es dediqui a comprovar-ho).

El meu consell, comprovar-ho sempre, a les planes web amb aquesta finalitat com les que he citat abans o enviant un e-mail a videosoft@videosoft.net.uy i esperar a que et reenviin contesta. I si feu una busqueda en un cercador, no mirar-se els blocs, que moltes vegades l'únic que fan es reproduïr l'e-mail, per que arribi a la més gent possible, i també ho fan, i com no, per solidaritat.

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis