24 d’octubre 2007

"El univers en una closca de nou"





Us posaré un fragment d'un llibre "El Universo en una cáscara de nuez" de Stephen Hawking, un dels millors físics del segle,que s'ha dedicat principalment a intentar unir la Relativitat i la Mecànica quàntica.

Abans però, he de dir que m'ha despertat el meu insistent instint de conviure amb la rialla, no se'n poden donar ales, ni posar exemples tan fàcils a gent com jo que inmediatament he assumit la identitat del personatge viatger d'aquest avió. i més volant, o sigui que he de canviar aquella frase que deia... i si vaig volant encara passarà mes de presa... Volant, però ara se que millor ... en el sentit de la rotació de la terra i no al revés.

"Hace unos años se hizo un experimento para verificar la Relatividad de Einstein. Según ésta, para un observador que se mueva más rápido que otro, el tiempo pasará más despacio. Se hizo volar a dos aviones en sentidos opuestos. Uno de ellos iba a favor de la rotación terrestre, con lo que iba más rápido que el otro, que iba en contra de la rotación terrestre. Cada avión llevaba un preciso reloj atómico que estaba sincronizado con el otro antes del despegue. Cuando ambos aviones aterrizaron, horas después, se pudo comprobar que, en efecto, el reloj que viajó a favor de la rotación terrestre estaba levísimamente retrasado con respecto al otro.

Esto quiere decir que si viajásemos muy rápidamente en avión durante toda nuestra vida conseguiríamos vivir más. Sin embargo, el pequeño incremento en nuestro tiempo de vida causado por este movimiento se vería de sobras compensado por el hecho de tener que alimentarnos siempre con la comida que sirven en los aviones."


Aquest últim paràgraf és el que m'ha provocat la rialla, i m'ha convidat a seguir la broma, si estant com està, encara pot fer bromes, és tot un exemple a seguir.

No solament ens faria viure menys el menjar de l'avió, a més i sobre tot, s'hauria de fer un viatge llarg com a mínim una vegada al dia, si fas molts viatges però de poca durada, solament aconseguiràs un parell de caramels, i això no és vida, ni dieta mediterrània. Però en aquesta afirmació, es preocupa per la resta de mortals i no per si mateix, perquè a ell segur li tenen preparat un suculent menjar, o millor dit, més apropiat a la seva malaltia.

Be que passaria si l'avió anés a molta mes velocitat que la rotació de la terra, podria viatjar al passat?... De fet un avió estava més en el passat que l'altre.



TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis