05 de setembre 2007

L'electricitat solar FV serà competitiva en set anys



Un informe de Greenpeace i l'Associació de la Indústria Fotovoltaica Europea assegura que l'electricitat solar fotovoltaica arribarà a ser competitiva en costos en tot just set anys. 4 de setembre de 2007.

El document, titulat "Generació solar 2007", ha estat presentat conjuntament avui per Greenpeace i l'Associació de la Indústria Fotovoltaica Europea i preveu que la indústria FV mourà 300.000 milions d'euros a l'any en 2030, haurà creat llavors 6,5 milions de llocs de treball i serà capaç en aquesta data de satisfer el 9,4% de la demanda mundial d'electricitat. Això permetrà proporcionar energia a 2.900 milions de persones de països en vies de desenvolupament. L'estudi proporciona un pla o full de ruta per a arribar a aquests objectius. Segons aquest pla, en 2020, la solar FV proporcionarà electricitat a mil milions d'éssers humans i haurà creat ja dos milions d'ocupacions.

"El que està succeint avui amb l'electricitat solar FV és solament un avís del que està per venir. Amb energia solar FV podem estalviar milers de milions de tones de CO2, crear milions de llocs de treball i proporcionar energia a milions de llars en tot el món. Però estem parlant a més de beneficis afegits, doncs amb la FV anem a poder dur electricitat a milions d'éssers humans que actualment no poden accedir a les xarxes de distribució", ha assegurat Sven Teske, de la campanya d'Energies Renovables de Greenpeace. "La Generació Solar aviat reptarà a les utilities, atès que produirà electricitat a preus competitius precisament allí on és necessari, en les llars".

L'última dècada? Creixement anual del 35%
Des de 1998, el mercat solar FV ha estat creixent a un ritme del 35% anual, i maneja ara més de 9.000 milions d'euros a l'any. En 2006, la capacitat total instal·lada de sistemes solars FV va arribar a 6.500 MW, comparat amb els 1.200 de l'any 2000. Aquest formidable creixement, assegura el document publicat avui, significa que, en algunes àrees, la FV pot arribar a ser fàcilment competitiva en costos i en preus finals per al consumidor entorn de 2015.

La indústria solar és una de les indústries clau pel que fa a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle del sector energètic. En 2030, les reduccions anuals de CO2 haurien d'arribar a més de mil milions de tones a l'any, quantitat equivalent a l'emissió total d'Índia en 2004. Els estalvis acumulats per la generació solar en 2030 haurien d'haver arribat a els 6.600 milions de tones.

Inversions per valor de 14.000 milions d'euros

Winfried Hoffman, de l'Associació de la Indústria
F
otovoltaica Europea (EPIA són les seves sigles en anglès), ha dit que "la indústria solar FV invertirà d'ara a 2010 un total de 14.000 milions d'euros en la construcció de factories FV. La producció massiva ens permetrà reduir preus i esperem ser competitius en algunes regions en els preus finals per al consumidor d'electricitat entorn de l'any 2015. En el futur no hi ha dubte que la FV arribarà a ser la primera opció tecnològica en matèria de preus estables i de fiabilitat en el subministrament d'electricitat per a llars privades i altres usuaris".


Per tot això, Greenpeace i Epia sol·liciten des d'aquest document als Governs que assegurin aquestes inversions amb programes de suport que garanteixin un preu específic per a cada kilovati hora que aboqui l'electricitat solar a la xarxa. "La indústria està compromesa a fer de la generació d'energia a partir de la solar FV un èxit, però necessita suport polític. Amb ell, ho assolirà. El món està llest per a una revolució energètica, els governs necessiten deixar enrere la seva retòrica en la lluita contra el canvi climàtic i donar suport, en tot el món, i realment, tecnologies d'energies renovables com la FV. Així serà possible vèncer en aquesta lluita", va continuar Teske.

Font: Energias-renovables.com



Més informació a:
www.epia.org
www.greenpeace.org

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis