15 de setembre 2007

La crisi del blocaire

Tot i pensant de fer un article que em ronda pel cap farà un parell de dies, "la crisi del blocaire", i abans d'escriure'l i deixar el bloc definitivament, he començat la recerca a veure si a algú havia escrit del tema, ja que jo aquesta crisi l'he passat varies vegades.

Dons com que he fet la recerca en català m'han sortit dos (un no em servia), he trobat un de interessant, encara que no s'ajustava 100% a la meva crisi, ell va per un altra camí i és el d'escriure cada dia que una vegada començar un bloc amb molta il·lusió i pensant que escriurà cada dia etc, i al final el propòsit no es compleix vas deixant i deixant per un altra dia. A mi no m'ha passat, perquè pràcticament he escrit cada dia i he sigut molt constant. I a ell tampoc no li passa com a mí, que encara que escrigui 3 post (o entrades) mensuals, te infinitat de comentaris.

Com ell també et fa molta il·lusió començar, però que passa quan no reps comentaris?, o solament son dels que participen del teu bloc? que comences a fer? dons, primer poses un comptador de visites, per veure si estàs sòl al mar infinit d'Internet o hi ha algú que comparteix amb tu el que escrius. Uff, dius si, si, que tens visites, però passada una setmana tornes a pensar, les visites poden ser les meves o les dels col·laboradors o dels amics que has obligat a mirar-lo, llavors cerques un altre comptador de visites però aquesta vegada amb estadístiques, i que veus?, poca cosa, però veus del país d'on venen, si venen perquè han cercat alguna paraula o frase, o si han entrar directament a la teu bloc, com han arribat allà, però tampoc et serveix massa, la majoria d'aquests comptadors i estadístiques de franc o porten propaganda incorporada que s'afegiria al teu bloc, i no t'agrada, i si no porten res son ben senzills. Tercer pas, un que tingui estadístiques més sofisticat com el google analytics, segur que hi han molts més que et diuen tot, val dir que tampoc volia fer una investigació sobre que, qui, quan, perquè, però al menys saps si son recurrents o usuaris esporàdics, i t'adones que la gran majoria arriba al teu bloc perquè han cercat alguna paraula, han entrat com que no han trobat a la primera o realment no era el que buscaven dons han marxat, o sigui que tinguis moltes visites, no vol dir que es quedin a llegir el que escrius.

Vas a Tecnorati.com a veure com estàs pocisionat, qui son els que han fent un link amb el teu bloc... La veritat que per aquí estic força més be que pensava, o vas a altres rankis de com està posicionat el teu bloc com Blog conversa, que ara estic al 200 dels escrits al catatà, he estat en posicions millors sempre desprès del 100, i això et fa seguir "a falta de pan, buenas son tortas" o "algo es algo dijo un calvo cuando se encontró un peine".

Desprès pots mirar les IP dels que et visiten, per veure si saps quelcom més d'ells però es igual, al final t'adones que masses estadístiques, masses dades, però en realitat et preguntes perquè has començat a posar totes aquestes eines? perquè no hi ha relació entre tu i la resta que el visita, si no hi han comentaris no hi ha relació, i un bloc es cercar relacions, obrir portes, però en una relació sempre han d'haver més d'un. I si no perquè seguir?, arribes a la conclusió que no val la pena.

Llavors, dius perquè necessitem relacionar-nos?, dons perquè és una de les nostres necessitats bàsiques, i he anat a parar a una plana que visito molt que parla sobre intel·ligencia emocional a les teories d'Abraham Maslow, i una de les parts desprès de cobrir les necessitats més bàsiques és la necessitat relacional (Teories d'Abraham Maslow ).


Suposo que algun dia seguiré, i que se'n passarà com les altres vegades, però de moment ho deixo aquí...

10 comentaris:

Dolors Reig (@dreig) ha dit...

Tal i com dius, no depen dels comentaris. Moltes vegades t´agrada molt alguna cosa però ho deixes passar. tot i així, crec que val la pena dedicar 10 segons a agraïr la feina ben feta d´algú altre, ho digui maslow o qualsevol altre.
Una abraçada

Mar ha dit...

Moltes gràcies, Lola! Venint de tu, amb el poc i molt que he vist de la teva aportació a aquest món 2.0 així com la part artística, és tot un honor, i dit de cor, que m'hagis dedicat el teu temps. Moltes gràcies!!.

Mar

;) Lapil ha dit...

tenia una "corazonada"

petons

;) Lapil

Mar ha dit...

Hola ;)Lapil

i quina era?

Sònia ha dit...

Mar, tu no te preocupes que el séptimo de caballería, llega al barco de la Mar, para que no se hunda.

Amigos, pocos y buenos!

Ya sabes que todos los demàs es por falta de conocimiento, (al menos los comunes, somos todos unos ignorantes del tema. "No le pidas peras al rio".

Tendrías que hacer un curso intensivo.

Ánimo!!!

Sònia

Mar ha dit...

Bona nit, Sònia!

Ja saps que el bloc és teu també, no solament de la ;)Lapil, no pateixis que encara que no us conegueu gaire la ;Lapil et tractarà be, ja faré testament, si et fa falta.

Arrives sempre quan hi ha perill d'alerta o d'extinció?.

Ho fareu prou be!!!, a l'exercit del sèptim de cavalleria, tu ja saps nedar i la ;)Lapil sap molt de navegar, cap problema!.

A més, teniu dos col·laboradors nous, que aquesta vegada sembla que si col·laboraran! ja et dirà ;)Lapil.

Ara, em posaré a l'altra costat a veure que es sent!.

Per cert, que avui he publicat un article del bloc (el de la TV de fa dos o tres dies) a www.domenys.net una web local del meu poble. Ja veus no surto d'una que em fico en una altra.

Mar

Anònim ha dit...

Mar................ que dius ?????????
Això és cosa de la tardor que s'acosta.
Cap a on enfocaràs les teves ganes d'explicar-nos coses ?????
Crec que buscar i saber tantes xifres sobre les entrades al teu bloc, t'han emmascarat el motiu pel qual et vas posar en marxa. Recordes la il·lusió del començament ????
Segur que aviat tornaràs a tenir ganes de dir-nos que tornes a estar aquí
Si creus que ara necessites una parada tècnica, fes-la, però pel tema de les relacions no pateixis, amb mi compta-hi. Saps que tenim altres vies de comunicació i de relació. ÀNIMS !!!!! Recorda que tens moltes hores de reunió per recuperar, jajajajajaja
Un petó !!!!

Mònica

Mar ha dit...

Hooooooooolaaaa, Mònica!

A aquest costat feia molt de temps que no et veia (encara que en carn i ossos des de divendres i per e-mail a diari). Be, no és veritat del tot, de fet vas ser la primera que vas fer servir els "comentaris on line".

Sí, crec que si m'han fet tornar lela, tantes dades, però és que "les mates (de matemàtiques, també les altres mates" sempre m'han agradat molt, i de fet era més aviat investigar els programes com anàven que pas altra cosa, ja he deixat la investigació,que vingui qui vulgui.

Sí, tinc un sac d'hores a recuperar que em deu en Fèlix. Quan vulguis o puguis fer un cafè, m'avises.

Un petó molt gros!

Mar

Anònim ha dit...

Jo ho trobo molt positiu que ho deixi!!!. Així vindrà més aviat a dormir la meva friki!!!. I ara que estic de vacances, uff, jijiji, quina festa!!

Mar ha dit...

jajajajajaja, aquest últim anònim, que no se qui és, si us plau que torni a tafanejar entre les meves coses,i no se de quina festa parla. També comentar-li que s'ha equivocat de plana, aquesta no va de XX 2.0. I que està per veure que me'n vagi a dormir més aviat.

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis