06 de setembre 2007

La Caixa i Polònia

No. No pretenem parlar del carismàtic programa que encapçala Toni Soler, sinó de Polònia com a país.

Un lector de directe!cat ens ha fet arribar unes fotografies de Polònia d'un caixer que 'la Caixa' té en aquest país -segurament l'únic- que inclou la llengua catalana com una llengua més d'ús, tal i com es pot comprovar en aquestes fotografies:

Després de les campanyes que hi va haver no fa massa anys pel fet que 'la Caixa' no incloïa la llengua catalana en els seus caixers de la Catalunya Nord, ara ens trobem que a Polònia sí que inclouen el català. Potser només ho fan per demostrar a la gent del país, que ells també són una mica polacs. Ara només caldrà que també ho demostrin una mica més a prop. Arreu dels Països Catalans per exemple.





Font: directe.cat




Desprès de llegir aquesta notícia i a banda de que estigui d'acord, i del fet que ni m'hagués imaginat que la Caixa no inclouria el català a cap lloc del món (als caixers) i molt menys per aquí.... però ...

Potser han posat en català allà per la següent raó:

Els catalans viatgem molt per norma, això, o jo me'ls trobo o a mi em trobem.
Qui no s'ha trobat algú parlant català a un lloc on teòricament no tocava?, a qualsevol cua per entrar a veure qualsevol cosa, a la taula del costat del restaurant, pagant la zona blava, pel carrer ... som una petita plaga, amb corresponsals arreu del món.

Marxés de vancanes, i parlaré d'un cas particular de fa uns dies, i quan hi vas dons t'agrada compartir quelcom amb persones d'altres països o altres comunitats, i res no et deixen, a la casa rural apartadeta del món al costat d'Urrieta d'Euskadi resulta que de 4 famílies, 4 parlen català, els quals vam arribar al mateix lloc per casualitat, per diferents vies, i tampoc per cap recomanació d'un altra català, érem de Sitges, d'Igualada, de Barcelona, ... tot una sort d'una banda, però ja em direu! a mi em donava la impressió de que no havia sortit de Catalunya. Els propietaris de la casa deien que per ells era normal ja que el 90% del turisme de casa seva érem d'aquí.

Per cert, que Gipuzkoa te un paisatge magnific, i la seva gent extremadament amable.
Un lloc per tornar cada vegada que puguis.

Altra cosa, i que em va fer gràcia amb una noia catalanoparlant de Girona i jo batallant a Zarauzt amb la màquina expenedora de tiquets d'aparcament a la zona blava, és que has d'introduir la matrícula del teu cotxe, sinó no hi ha tiquet!, si pensaves donar-li a algú perquè has pagat temps de més, no li serveix, i no se si també et controlen el temps, allò que has de canviar de tiquet cada dues hores, però aquí potser si és la mateixa matrícula possiblement et digui:

NO, NO TRAPELLA!
QUÈ JA HAS APARCAT MÉS DE DUES HORES!
FINS UN ALTRA DIA!.
AGUR.

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis