24 d’agost 2007

La Generalitat estudiarà la possible aplicació de la castracció química en delinqüents sexuals reincidents

Segons avança Catalunya Ràdio, una comissió independent, impulsada per la Generalitat de Catalunya, estudiarà el proper mes les diverses mesures per tal de solucionar la sortida en llibertat dels agressors sexuals reincidents, després dels casos de violacions i la recent iniciativa similar pressa pel president francès Nicolas Sarkozy. A la comissió s'hi debatrà la viabilitat de la castració química als agressors sexuals, així com la possible creació de presons-hospitals.

Els especialistes consideren que la castració química no és la millor opció, i no seria una mesura generalitzable. Consideren que sobretot cal incidir en els dispositius de control dels delinqüents sexuals reincidents.

La castració química ha estat la mesura que Sarkozy ha proposat a frança, en aquest cas després de l'escàndol que ha causat l'agressió d'un pederasta sortit de la presó a un menor.

La comissió ha estat creada per la Conselleria de Justícia i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i començarà a debatre sobre els delinqüents sexuals reincidents el proper mes de setembre.

Directe!cat

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis