13 d’agost 2007

Festa Major de la Múnia

Per ;) Lapil


Aquest cap de setmana ha començat la Festa Major de la Múnia.

Agenda:
Divendres 10 d'agost del 2007
12:00 (Església) REPIC de campanes anunciant la Festa Major, en honor a santa Maria, patrona del poble. * 22:00 (Pl. Nova) PREGÓ de Festa Major a càrrec de Miquel Ripeu. Seguidament, a la rambla Lllibertat, sorollosa TRONADA d’inici de Festes.

Dissabte 11 d'agost del 2007
10:00 (Societat Cultural la Munienca)
TORNEIG local de ping-pong. *17:00 (Camp de futbol municipal) PARTIT de futbol de juvenils. * 19:00 (Camp de futbol municipal) PARTIT de futbol de veterans. * 22:00 (Pati de les escoles El Castellot) V BOTIFARRADA popular. Cal comprar el tiquet prèviament.

Diumenge 12 d'agost del 2007
10:00 (Pati de les escoles El Castellot) INSCRIPCIONS i INICI del tir amb carrabina. * 13:00 (Església) Celebració de la Santa MISSA en sufragi dels difunts des de la darrera Festa Major. En acabar, es CANTARÀ la tradicional Salve de Lluís Millet amb el besamans de la Verge de l’Assumpta i la imposició de la colònia.

Dilluns 13 d'agost del 2007
10:00 (Pati de les escoles El Castellot)
GIMCANA infantil. * 17:30 (Pl. Nova) ANIMACIÓ infantil a càrrec del grup “El Sarau, tota una festa major”.* 19:30 (Rambla Llibertat) CERCAVILA infantil amb l’actuació dels diables Els Petits Cremats, ball de bastons petits, ball de panderos, ball de picarols i capgrossos. * 23:00 (Centre Polivalent) Espectacular JOC de nit. Seguidament, MÚSICA en viu a càrrec de Dj Màrian.

Dimarts 14 d'agost del 2007
18:00 (Centre polivalent)
II CONCURS de truites amb premis per a les truites més originals. * 01:00 (Pl. Nova) BALL de Festa Major i EMPALMADA amb l’orquestra La Banda del Drac.

Dimecres 15 d'agost del 2007
06:45 (Església)
REPIC de campanes. * 07:00 (Carrers) MATINADES. * 13:00 (Parròquia de Santa Maria) Santa MISSA amb la participació de la comunitat parroquial en els cants i pregàries. * 18:30 (Camp de futbol municipal) PARTIT de futbol de Festa Major entre l’equip local i l’equip de Sant Jaume dels Domenys. * 20:30 (Carrers) CERCAVILA amb els diables els Cremats, els Petits Cremats, el drac, els gegants, capgrossos, ball de bastons petits i grans, ball de panderos i ball de picarols. En acabar, a la Rambla Llibertat, CASTELL de focs. * 23:30 (Pati de les escoles El Castellot) BALL de nit amb l’orquestra Casino.


Dijous 16 d'agost del 2007
14:00 (Pati de les escoles El Castellot) CONCERT VERMUT amb l’orquestra Selvatana. * 16:00 (Local de la Penya Barcelonista) CAMPIONAT de dòmino. * 17:00 (Pati de les escoles El Castellot) PARC infantil. * 19:30 (Pati de les escoles El Castellot) BALL de tarda amb l’orquestra Selvatana. * 23:30 (Pati de les escoles El Castellot) CONCERT de Festa Major i, tot seguit, BALL de nit amb l’orquestra Selvatana

Normalment a la festa major, família i amics s'ajunten per celebrar-ho tots junts amb un dinar o sopar... Els canelons, l'ànec rostit, el vermut, les postres, el tall de gelat amb galeta (que no falti).... ai!
Aquest any a casa hem de fer d'amfitrions... la nit de l'Empalmada coincideix amb el meu aniversari, per això i perquè us pugui ajudar a tots, us poso la recepta del plat de Festa Major que farem:

RECEPTA D‘ÀNEC MUT DEL PENEDÈS AL WHISKY
Ingredients per a 6 persones:
Un ànec mut del Penedès d'un 5 kg.
una ampolla de whisky
1 cabesa d'alls
2 cebes grans
6 tomàquets madurs
sal
pebre
sis cullerades oli d'oliva
deu - dotze talls de cansalada no gaire gruixuts (pot ser també bacó)

Primer embolicarem l’ànec amb els talls de cansalada, el lliguem, salpebrem, i afegim 4 cullerades d’oli d’oliva.
Seguidament pre-calentar el forn, posa‘l al punt 7 durant deu minuts (sobre uns 200 graus)
Mentrestant servir-se un o dos gots de whisky durant aquest temps.
Ficar l‘ànec mut del Penedès en una safata, la cabesa d'alls, les cebes pelades i els tomàquets pelats i sense les llavors.
Tot seguit servir-se seguidament dos gots de whisky i beure-se’ls.
Posar el terbostat a la marca 8 despréx de 20 binuts la arrustirem, no berdò, l’hem de rustir.
Seguidament ens meurem 3 gots de whisky.
Després de bitja mora, fornir el abron i controlar la coxió ¿del gall d‘indi?....
Agafar l‘ambolla de bisquit i posar-ne un bon raig a la baco (no!, a la boca).
Després de mitja hora, titubejar fins el born. Obrir el carall de la borta del born y boltar (no), volterar (no), revoltar (no), en fi, posar l’ asnec en l‘altre sentit.
Crebar-se la ma amb la punyetera borta del born al tancar-la, merda bodrida!
Intentar sentasr-se a la cadira i reversir-se 5 o 6 güisquis de got o al gontrari, ja no cé.
Cuitar (no), guitar (no), cuinar (no, ah, sí!), cuinar l‘asnec purant 4 hores.
Ta-xan! 5 bots més. Qué bem em sentennnn. . .
R'tirar del forn de l’ànec.
Tirar-she uan altra bon raig de güisqui per sobre.
Intentar treure el forn de la guarrada de bànec un altre cop, perqué no ho he aconseguit a la brimera...
Recullir l’ànec que s‘ha caigut al terrash. Secar-lo amb un tros de drap i ficar-lo sobre un blat, o un clat o una safata. En fi, a la porra!....
Trencar-se la crisma per el greix que hi ha a les rojoles, o rajoles de la buina i intentar aixecar-se del terra.
Tot seguit decidir que definitivamente se està de cullons al terra i acabanar la motella de rhisky.
Arrossegar-se fins el sofà i dorbir tota la nit.
Al matí següent, beure molta aigua per al inexplicable mal de cap, menjar-se l'ànec fred amb un bon pot de maionesa i netejar l'esgavell fet a la cuina durant la resta del matí.
El més important demanar a la botiga de precuinats una bona safata de canelons d'ànec per tal de que pugui sopar la colla.

I com diria en Pastillé:
-"des de l’Alt Penedès, que tinguin una bona cuina i una bona festa major 2007" XD

Ens veiem a l'empalmada! Tingueu cap a les festes! ;)

PUNT MÒBIL DE SALUT A LA MÚNIA / FESTA MAJOR
Del 15-08-2007 al 15-08-2007
Castellví de la Marca, PLAÇA NOVA

El Punt Mòbil de Salut és una iniciativa del Servei Comarcal de Joventut i la majoria de ajuntaments de la comarca, que consisteix en un estand informatiu que és desplaça a diferents espais d'oci i festius, com ara festes majors i concerts arreu de la comarca.

El PMS està atès per una agent de salut i es pot trobar informació sobre diversos temes com ara drogues, mètodes anticonceptius, etc. En el PMS s'ofereixen preservatius gratuïtament per tal de facilitar i promoure el seu ús. També hi ha la possibilitat de fer una prova d'alcolhèmia orientativa. Tot plegat amb objectiu de reduir conductes de risc a llarg termini i "in situ".

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis