24 d’agost 2007

FM VILAFRANCA 07Per ;) Lapil

Falten 5 dies per la FESTA MAJOR 2007 de Vilafranca del Penedès (programa), comença el dimecres 29, però hi ha actes previs que van començar el dimecres 22 d'agost.

Aquests són els concerts segons la fura que podreu disfrutar per aquestes festes:

La banda, d'Irún
L’Agrupación Cultural Banda de Música Ciudad de Irún actuarà per la festa major. Es tracta d’una formació amb setanta músics, alguns dels quals professionals, amb un repertori extens i variat. Ja havia actuat a Vilafranca els anys 1993 i 1995. La banda va néixer a mitjans segle XIX, si bé ha canviat de nom en diverses ocasions. La presentació oficial serà en un escenari que es muntarà a la rambla de Nostra Senyora, davant del Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès (entitat que patrocina la banda), a les 11 del matí del 29 d’agost.

Els timbals de Percussiocat
Els grups de Percussiocat seran a Vilafranca l’últim dia de la festa major, 2 de setembre, en una cercavila pels carrers del centre de la vila. Els 150 timbals del grup es dividiran en dues cercaviles simultànies, que sortiran de davant de la biblioteca Torras i Bages i confluiran al cap d’una estona a la plaça de la Vila. Presentació del CD de Percussiocat i actuació de Bloc Quilombo,Brincadeira, Maracatú, Sambe do Timbalé, Percudium, Umbigada, Vallsamba. Amb la participació de Kimbala i Color de Ritme.

Concert d'Antònia Font
El grup mallorquí Antònia Font farà el 31 d’agost un dels concerts centrals de la festa major. Interpreta un tipus de música alegre, divertida, un pop actual que ha fidelitzat un públic incondicional. Al seu primer treball discogràfic, titulat Antònia Font (1999), se n’hi han sumat quatre més, essent l’últim Batiscafo katiuscas (2006).

Macaco, a Vilafranca
Un dels concerts que pot arrossegar més públic és el que protagonitzarà el grup barceloní Macaco, nascut l’any 1997 i que ja porta al darrere quatre CD, des del seu primer El mono en el ojo del tigre (1999), fins al darrer Ingravitto (2006), amb cançons en cinc idiomes. El grup fa una mescla de sons moderns i tradicionals de diferents contrades, amb ritme i força protagonisme de les guitarres acústiques.

Discípulos de Otilia en concert
Aquest grup barceloní portarà a Vilafranca, després del pregó de festa major, la seva música ska apta per a tots els públics, amb ritmes vius i contagiosos. Un grup que compleix quinze anys, que va sorgir de la Barcelona olímpica i que ha anat evolucionant al llarg dels anys. En aquest període ha publicat quatre CD, des del primer Otílicos perdidos (1997), fins al darrer Wateke (2004), i ha pres part en més de mil concerts.

La Salseta en fa 30
La Salseta del Poble Sec actuarà per la festa major. La Salseta portarà el 29 d’agost a la rambla de Sant Francesc el bo i millor del seu repartori ara que fan 30 anys. Josep Vercher i Salvador Escribà van fundar l’orquestra amb motiu d’una festa electoral al barri del Poble Sec, l’any 1977.

Apache, a l'estació
El show d'Apache és garantia total d'èxit en qualsevol programació i es pot considerar el millor espectacle de pop rock en directe del qual es pot gaudir actualment als escenaris. Apache actuarà a la plaça de l’Estació el dia 30 d’agost.

Smoking Stones, a Vilafranca
Smoking Stones, un dels millors grups actuals que interpreten els temes dels Rolling Stones, actuaran en el concert del 30 d’agost a la plaça de l’Estació. Aquest grup català versiona les cançons de la banda de Mick Jager i les satàniques majestats.

El retorn de Los Inhumanos
El 30 d’agost, la rambla de Sant Francesc quedarà petita per acollir el retorn del grup de pop-rock més divertit i fresc del panorama musical, Los Inhumanos. Aquesta formació valenciana creada fa més de 25 anys farà un repàs als seus èxits com Que difícil es hacer el amor en un Simca 1000 i noves cançons.

La Vella Dixieland, a la plaça Sant Joan
La banda de jazz barcelonina La Vella Dixieland actuarà l’1 de setembre a la plaça de Sant Joan. La Vella Dixieland és un cas inèdit dins del panorama musical d'aquest país. Fundat l'any 1980, el grup va formar-se com una reunió d'amics per tocar la música que més els agradava: el jazz clàssic. Des d'aleshores ha tingut una progressió constant: es va professionalitzar l'any 1981, ha enregistrat vuit discos, ha realitzat més de 1.800 actuacions i ha participat en els millors festivals de jazz del món.


I des d'un altre punt vista, també paral·lelament es fa la Festa Major alternativa,


És alternativa a l'hora d'organitzar-la i de participar-hi, és alternativa pel contingut polític que se li dóna, és alternativa perquè els beneficis és destinen als col·lectius perquè puguin portar a terme la seves activitats polítiques, és alternativa perquè els grups no són grups comercials i expressen un missatge polític alternatiu i l'actitud de la gent evidentment que és diferent a la resta de concerts de la "oficial".

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis