22 de gener 2008

Un efecte sorprenen

Si mires aquesta imatge des de la teva cadira assegut/da davant l'ordinador, la Sra. Còlera a l'esquerra i la Sra. Calma está a la dreta.

Ara, posa't de peu i allunyat de 3 a 4 metres de la pantalla i aquí ho tens. Elles han canviat de lloc?.

Aquesta il·lusió a sigut creada per Phillippe G. Schyns i Aude Oliva de la Universitat de Glasgow.

Suggereix que el que veiem no es sempre el que tenim davant...





4 comentaris:

Cecília ha dit...

Curiós aquest efecte, oi? Em recorda a quan anava al museu de més petita, recordeu aquelles finestretes per les que miraves i trobaves una escena que canviava en funció de l'angle amb que la miraves?
I tot a partir de la superposició de dos imatges amb efecte borrós!
Res és el que sembla

Dolors Reig (@dreig) ha dit...

Doncs riureu...però a mi m´ha recordat quan em miren els meus gats, que no sé què veuen. Ells, per mi, són macos però jo per ells?
En fi...
Salutacions

Anònim ha dit...

Res de riure Dreig, la meva gossa i dos gats també hi penso en que veuen quan ens miren, però sobretot amb la gossa... que crec que em mira amb bons ulls... encara que em vegi en blanc i negre, com diuen que veuen els gossos, i hi penso -quina pena no veure en colors!!.

Cecília ha dit...

Dreig, això que comentes m'ha fet somriure! Tens tota la raó. Per casa han passat 14 gats (crec que no m'equivoco amb el compte) i amb els que he tingut més confiança... be, no li expliqueu a ningú... he passat llargues estones estirada en front d'ells al sofà o al llit mirant-nos a la cara. I si, m'ha vingut la pregunta: "què estarà pensant de mi?"
Per cert, Mar: hi ha un treball que et fan fer a cursos de psicologia, que és molt interessant i té a veure amb la calma i la còlera.
Consisteix en el següent: cal fer-se una fotografia de primer plànol, mirant de front, sense gesticular.
Desprès passes la fotografia a l'ordinador i amb un programa de tractament d'imatges, com ara Photoshop, has de fer una còpia de l'original. El següent pas és juntar les dos parts esquerres del nostre rostre, fent efecte mirall o simètric, de forma que queda enganxada la cara del costat esquerra. Repetir l'operació amb la part dreta de la cara.
Proveu, però no us espanteu del resultat. Ajuda a entendre's un mateix, a entendre que tots tenim un jing i un jang, un Dr. Jekylls i un Mr. Hide.
Proveu i ho comentem, si voleu

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis