18 de gener 2008

Treballar als 41

Dona, 41 anys, formació mitja, titulada en Màrqueting i Comunicació, parlant dos idiomes amb un nivell acceptable (quan els desrovelli tornaré a dominar-los).
Experiència al món laboral des del 1988 en tasques de màrqueting i comunicació i en tasques com a Secretària de Direcció. Amb un currículum força interessant.
Amb bona presència, empenta, versàtil, culta i adaptable.

BUSCA feina. Feina amb cara i ulls, feina estable, feina remunerada correctament (no pretenc fer-me milionària treballant per a tercers), feina –si és possible- motivadora.

A quantes entrevistes hauré acudit a la meva vida??? He perdut el compte.
Però us puc explicar el que podria ser el resum de les entrevistes als darrers 6 anys:

La llei prohibeix explícitament preguntar per la situació personal i familiar del candidat que opta al lloc de treball. SEMPRE m’han preguntat sobre el meu estat civil, nombre de fills. Evidentment, en quant dic aquesta dada anoten ràpidament al marge del C.V., imagino que pel cap de l’entrevistador passen escenes d’absentisme laboral degut a les angines, a les múltiples hores de visita a metges, entrevistes amb professors, etc... Si a més resulta que el teu estat civil reflexa que no tens parella en qui recolzar-te... l’anotació queda subratllada amb un cercle ben gruixut.

Homes que llegiu el bloc: alguna vegada us ha passat quelcom similar? En alguna entrevista us han posat peròs en funció de la vostre situació familiar? Em jugo el que voleu a que no.
Afegeixo: busqueu una sola baixa meva en els darrers cinc anys de la meva vida laboral. No la trobareu. I amb els nens, m'he espabilat per no faltar a la feina.

Continuem.
Els nens creixen... i la mare també... 41 estupendíssimes primaveres contemplo al mirall de casa meva (no necessito àvia, com podeu veure). Més estable que mai, madura, amb les idees clares i més temps per dedicar-me, amb ganes d’enfrontar la recta de la maduresa amb una feina que em permeti deixar patents les meves aptituds... Què passa ara? SOC MASSA GRAN !!!
Senyors i senyores: en un país on l’esperança de vida de les dones és de 78 anys... amb 41 anys soc gran per incorporar-me a determinades empreses.
Podria citar noms de directius i empreses de la meva especialitat on m’han dit literalment que el perfil que busquen és de nen/nena guapa tipus Kent i Barbie, recent o quasi recent sortidets de la facultat i amb moltes ganes de pujar a costa del que sigui, sense importar el veí.
La llei prohibeix a les empreses fer menció en les recerques de personal de l’edat que es necessita, exceptuant casos en que sigui necessària la força.

I acabem: al Baix Penedès, per exemple, a una gestoria, fent-te càrrec dels impostos, facturació i comptabilitat de les empreses clients, 40 hores setmanals.... Vinga, va: dieu ................
570 Euros al mes nets !!!
És el que marca el conveni, em diuen...
Quina poca vergonya!

5 comentaris:

Mar ha dit...

Cecília,

La veritat que això que expliques es tal cual.

Em pregunto en quin món estem, però es cert que aquesta problemàtica la pateixes en les teves carns.

Una crida als que llegiu el bloc: Vinga tots a buscar-li una feina digna a la Cecília!.

Cecília ha dit...

Gràcies, Mar!
Haig de fer una petita aclaració: el de 570 era per 30 hores setmanals, també en una gestoria. El de 40 hores i amb la responsabilitat dels comptes dels clients pagaven 700 euros.
Com que he anat a vàries entrevistes, he barrejat xifres.Però, en qualsevol cas, no deixa de ser un sou macarrònic, oi?

Waipu Carolina ha dit...

Es demasiado hasta que límite llega la ignorancia.
Y seguro que quien hace esas entrevistas son unos envidiosos que quieren gente joven para poder manipular, porque no encuentro motivos para no dar trabajo a personas como nosotras, chicas maduras y aún con mucha vitalidad, experiencia no sólo laboral sino de la vida, cierta humildad que no tienen los chamos recién graduados que creen lo saben todo...
Es triste que con 41 años tengamos que sentir la inseguridad laboral de esta forma tan brutal.

Muy bueno tu blog. me gusta y vendré siemre.
te pongo el link
besitos

Mediterrània ha dit...

Moltes gràcies Waipu Carolina i benvinguda.

Mar ha dit...

Que m'ha dit un ocellet que el tema està solucionat.

Moltes Felicitats, Cecília!!!

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis