05 de gener 2008

TRADICIONS: CAP D'ANY ARREU DEL MóN

Aquest post el tenia preparat per el dia 31 però... assumptes pendents no m'han deixat dedicar-me. Be... fora d'excuses, vaig buscar per a vosaltres per que el proper any intenteu fer-lo tot de cop, ara serà perque us aneu entrenant pel 2009, ja que necessita un gran esforç fer-ho tot de cop, jo he fet la prova.


TOTES AQUESTES TRADICIONS SON PER A DONAR BONA SORT i FELICITAT A L'ENTRADA D'UN ANY NOU.

Gran part del món utilitza el calendari gregorià i com a dia l' 1 de gener... però en altres països el any nou comença el 21 de març, altres el 24 de juny.. altres al novembre, en fi ... els que em coneixeu sabeu que jo com que m'apuntaria a totes les celebracions!, però com que em deixen triar solament una data... dons... agafaré el que em pertoca.

Avui he rebut un e-mail d'un molt bon amic, i m'ha dit que demani 12 desitjos... cosa que m'ha agradat força... I m'ha donar per cercar les càbales per donar sort a l'any següent, se que totes no les podrem fer sense prendre mal, però be ... al menys algunes... ja que totes fan referència a la sort del l'any nou i a una gran felicitat a la nova vida que comença de nou, he intentat fer la prova ...totes de cop i el resultat era aquest

Ja sabeu lo de la roba interior vermella, també està el posar-se-la al revés, en altres llocs és groga, però d'aquest color es una mica difícil trobar-se i pitjor si te l'han de regalar , havia preparat una estesa de espelmes de tots els colors, ja que cada color aporta una sort diferent, havia de tenir monedes dintre d'una sabata, menjar peix amb escames, col·locat també l'anell dintre de la copa de cava, preparades també les maletes a la porta de casa, havia fet el ninot de roba vella, recomanat, amb la llista de coses dolentes que no vols pel proper any per cremar-lo a mitjanit i per suposat tenia preparats els 12 grams de raïm, però com que en altres llocs tenien que ser 6 verds i sis morats, ho he seguit també. I també havia preparat la cullerada de llenties per els primers minuts de l'any. Preparades les espigues de blat per repartir desprès... ensucrades les mans per desprès rentar-se les amb cava......

Toooot preparat!!!!...

El més difícil era durant el toc de campanes fer el següent, i gràcies que moltes de les coses s'havien de fer en els primers minuts de l'any i no durant, però com?.

Mentre et menges el raïm, puja escales amunt i avall el més ràpid possible amb l'agravant que havia afegit altra càbala d'altre lloc que s'havia de saltar amb el peu dret tota l'estona, o sigui que a peu coix saltant amunt i avall l'escala, i també he afegit un altra que era estar parat en cada toc de campana, tot això m'havia posat les monedes a la sabata dreta, menjant raïm i amb la boca plena i amb les mans plenes de sucre , i seguint tradició d'un altra país també havies de cridar al vent "Vaig a ser feliç l'any vinent!". Tot això sí porta sort i no t'has trencat una cama, un braç o no t'has ennuegat és ja... per si sòl un gran "logro". Per el que recomano no veure gaire en el sopar, per tenir coordinació per realitzar totes aquestes tasques alhora es necessita molta concentració a part d'una gran habilitat.

I si et queden forces per desprès, dons et menges la cullerada de llenties, et rentes les mans que tenies ensucrades amb cava, cremes el ninot de roba, reparteixes les espigues de blat, et canvies la roba interior al dret, mires que la primera persona que vegis al carrer sigui el més jove possible per que portà gran felicitat.


Espero que aquest any entrant us provi!!!

4 comentaris:

Cecília ha dit...

Mar!
Bon any nou... encara estàs sencera... no m'ho puc creure.
Tot això fem l'espècie humana per començar un any nou?
I de veritat ho has provat tot?
Felicitats, si t'has ensortit! com tu dius, ja és tot un repte. De fet, encara queden ganes per celebrar el dia 1, desprès de tanta moguda? perquè hi ha persones que el dia 1 el dediquen a fer intensament tot allò que volen que es repeteixi al llarg de tot l'any.
Ejemmmmm.... cadascú que pensi el que cregui i recordi posar-ho en pràctica per l'1 de l'any vinent.... jejejejeje
Vaig tenir un jefe boig per la muntanya que, amb la seva colla, el 31 el dedicaven a pujar amb pells de foca als esquís, una muntanya fins les crestes i desprès de fer una travessa per la ruta de les crestes escullides i de dormir en algun alberg d'alta muntanya on celebraven el canvi d'any, l'1 el dedicaven a fer un descens vertiginós per neu verge al límit de les seves possibilitats. Deia que li portava sort.... T'atreveixes amb aquesta modalitat de celebració, Mar?
I és que cadascú celebra com vol o com pot!

monica ha dit...

Uffffff quin estressssss !!!!

Però si es tracta de fer, durant el dia 1, tot allò que voldriem que ens passes durant el nou any, no penseu que el millor és estar rodejats dels que ens estimem més i riure, riure molt, moltttttt ??????
És una activitat relaxant i molt saludable.

Que tinguem tots molt bon any i que RIEM MOOOLLLTT, jajajajajjajaj JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA JAJAJAJAJA jajajajajajjaa

Mar ha dit...

Ostres, Cecília, a pujar i baixar muntanyes la nit de cap d'any i l'any nou, no, no, jajaja. Però al ejemmm, potser si m'apunto, jajajaja.

I a tu Mònica sembla fins i tot he tingut la sensació d'escoltar-te riure, una estoneta fem ejemmm i l'altra estoneta rient, bona combinació, jajajaja.

Mar ha dit...

Cadascuna per la seva banda, per això, al menys la part de l'ejemmm!

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis