19 de març 2007

Indústria i usuaris lliuren un milió de firmes contra el cànon





Per Mar




La plataforma 'todoscontraelcanon' formada per representants de la indústria i els usuaris lliuraran demà en el ministeri d'indústria més d'un milió de firmes contra el cànon que grava els dispositius electrònics que poden reproduir o copiar.

Aquesta plataforma està formada per 28 organitzacions entre les quals es troben patronals del sector d'electrònica i telecomunicacions comcom a AETIC, ASTEL, ASIMILEC o AEDOCDigital; associacions professionals comcom a RITSI, ALI o AETI; representants de consumidors comcom a FACUA i CACCU o en Internet, AUI o Associació d'Internautes, associacions de programari lliure comcom a Hispalinus o la publicació de Comissions Obreres CONFIA.

L'organització es va constituir l'abril de 2006 quan s'estudiava la llei de propietat intel·lectual en la qual finalment es va introduir el cànon als dispositius digitals per còpia privada, i ha realitzat nombroses accions d'informació per evitar que aquest cànon suposi un llast per al desenvolupament de la Societat de la Informació a Espanya.


La llei preveu que indústria i societats d'autors decideixin cada dos anys que dispositius i que forma s'aplicarà el cànon digital, però la impossibilitat d'arribar a un acord per partir de posicions totalment diferents, han fet que el ministeri de Cultura i Indústria siguin els responsables de la decisió per al que tenen un termini fins al 27 d'aquest mes.

Des que es van trencar les converses entre indústria i associacions, a finals de desembre, hi ha hagut nombroses intervencions dels dos costats per explicar la seva actitudpostura i quan falten molt pocs dies perquè l'administració prengui una decisió, sembla que aquesta pot ajornar-se davant de les dificultats de tancar un acord que conciliï les posicions.

L'acte de demà, amb el lliurament de firmes forma parteix de la campanya de 'todoscontraelcanon' recollides mitjançant una pàgina web amb aquest nom, que es va activar l'abril de 2006 i que el 18 de març al matí comptava ja amb 1.069.875, de les quals 332.328 eren de caràcter individual i 1.214 col·lectives amb representació de 737.547 socis.

Aquesta plataforma considera que el cànon és per a uns quants i gana per a tots en pocs anys tal com ha succeït amb el mercat dels CDs i DVDs' que 'abans generaven impostos i negoci i avui sol generen mercat negre i venda il·legal'.

Fonts de la indústria han reiterat en aquests mesos que la tecnologia permet ja protegir la música i les pel·lícules de còpies no autoritzades i que les societats de gestió de drets pretenen compensar les pèrdues que tenen pel 'top manta' amb el cànon digital.

Les associacions de drets d'autor, assenyalen pel seu informe que 'la indústria pretén crear un debat social on no hi ha més que voracitat d'unes empreses multinacionals que intenten usar el consumidor per als seus finalsfinalitats, davant la reivindicació d'autors, intèrprets i productors'.

En el seu últim comunicat aquestes associacions assenyalaven que el 2006 es van gravar a les llars espanyoles 525 milions d'hores de CD i 375 milions d'hores en DVD de repertori protegit, i que 'les empreses tecnològiques sostenen el seu negoci en gran part basant-se en la possibilitat que té el comprador de copiar pel·lícules i cançons'.

Terra Actualidad - EFE




Per a subscriure't a "Todoscontraelcanon" pots fer-ho en aquesta adreça: http://www.todoscontraelcanon.es/index2.php?body=suscribe_nocanon_ind

1 comentari:

;) Lapil ha dit...

Realment és una vergonya el que ens fan pagar, un exemple: "Tots sabem que les càmeres de fotos serveixen per a grabar música i pel·lis" i tot i això de les targetes de les càmeres de fotos s'haurà de pagar un cànon. Si com ho sentiu, una tarja que ens costava uns 50€, passarà a costar entre 75 a 100€.

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis