20 de març 2007

McAfee publica llistat de llocs web amb més riscs per país, producte de descàrregues malicioses, de navegador i correu electrònic no desitjat


Per Mar

McAfee, Inc. (NYSE: MFE) va divulgar avui els resultats d'un informe d'investigació duta a terme per McAfee® SiteAdvisor(tm) que crea un mapa carreter global dels llocs amb més riscos i més assegurances per navegar a la Xarxa Global. McAfee va estudiar i va classificar 265 dominis de nivell superior, com Japó (.jp), França (.fr) iComercial (.com) partint de proves de seguretat del Lloc de McAfee per a programari espia correu escombraries, vulnerabilitats i estafes. L'informe "Mapping the Dolent web " va revelar, sorprenentment, grans diferències en seguretat entre un domini i un altre. Aquesta fotografia global calcula que, cada mes, els usuaris d'Internet efectuen més de 550 milions de clicks a llocs web amb riscos, i que fins i tot dominis relativament segurs, com aAlemanya (.de) o el Regne Unit (.uk) donen compte de milions de clicks amb riscos. "Amb aquest informe, McAfee ha creat un directori dels dominis de nivell superior més perillosos a la Xarxa, " va assenyalar Mark Maxwell, Gerent Sènior de Productes McAfee per a Persones i Petites Empreses. "Quan es tracta de seguretat, resulta que la Xarxa no difereix del món físic. Existeixen barris segurs i dominis segurs a la Xarxa, i també existeixen llocs que mai no s'haurien de visitar. "
McAfee SiteAdvisor, una eina gratuïta disponible en http://www.mcafee.com, aporta classificacions intuïtives vermelles, grogues o verdes, i busca resultats partint de proves registrades de milions de Llocs Web que representen més del 95% del tràfictrànsit a la Xarxa Global. Les classificacions vermelles s'assignen a llocs amb riscos que no n'aproven un o més dels tests de McAfee per a adware, programari espia virus, vulnerabilitats, correu brossa, massa finestres emergents (pop-ups) i forts vincles amb altres llocs classificats amb vermellroig. Els llocs designats amb verd en van aprovar cada un és aquests tests. Les avaluacions en groc s'assignen a llocs que no obstant això han aprovat els tests deseguretat de McAfee, però encara contenen molèsties, tals com a excés de finestres emergents, que ameritan un programari UserAdvisory. Les empreses i usuaris individuals poden usar McAfee SiteAdvisor per complementar els seus productes McAfee ja instal·lats o per millorar productes de seguretat elaborats per altres fabricants. Entre els resultats claus de l'estudi es poden esmentar els següents:la incidència de llocs vermells i grocs varia dramàticament entre dominis de nivell superior, variant d'un 0,1% per a Finlàndia (.fi) a fins i tot10,1% per a la petita illa de Tokelau (.tk). En el seu conjunt, 4,1% de tots els llocs avaluats mitjançant SiteAdvisor rep una avaluació de vermell o groc.Algunes activitats a la Xarxa, tals com registrar-se en un lloc o descarregar un arxiuarxivament, comporten un risc significativament major enfer-ho en alguns dominis. Per exemple, donar una direccióadreça d'e-mail a un domini .info aleatori resulta en un sorprenent 73,2% de probabilitat de rebre correus brossa.

Els dominis de països grans amb més riscos són Romania (.ro, 5,6% de llocs riesgosos) i Rússia (.ru, 4,5% de llocs riesgosos). Aquests dominis de països també són els més propensos a allotjar llocs vulnerables o d'"execució per descàrrega"..info és el domini genèric més riesgoso, amb un 7,5% dels seus llocs avaluats comcom a riesgosos. .com és el segon domini genèric més riesgoso, amb 5,5% dels seus llocs catalogats comcom amb riscos. Tres dels cinc dominis de país menys riscos són els països nòrdics Finlàndia (0,10%), Noruega (.no, 0,16%) i Suècia (.se, 0,21%). Islàndia (.is, 0,19%) i Irlanda (.ie, 0,11%) conformen els cinc primers dominis de país amb menys riscos.

.gov és el domini avaluat amb major freqüència en el qual SiteAdvisor no ha trobat lloc riesgoso algun. .gov només està disponible per a reparticions del govern dels Estats Units. No obstant això el domini .com és només el 5° domini amb majors riscs per classificació, la seva gran popularitat augmenta dramàticament el seu impacte en el risc de recerca i navegació. El 86,6% de clicks a llocs classificats amb vermellroig i groc van a sitios.com.
Encara quan Holanda (.nl), Alemanya (.de) i el Regne Unit (.uk) són dominis de país relativament segurs, ocupant els llocs 31°, 33° i 51°, respectivament, cada un dels seus dominis de país comptabilitzen més de 2milions de clicks al mes a llocs vermells i grocs. de la mateixa manera, Japó (.jp) ocupa el 57° lloc entre els dominis amb més riscos, i, encara així, els llocs .jp avaluats en vermell i groc reben aproximadament 1,6 milions de clicks cada mes. El baix cost o gratuïtat de registre de dominis i la mínima supervisió de dominis semblen causar, almenys, alguns dels majors nivells de risc descoberts en alguns dominis de nivell superior. Per exemple, una raó per la qual el domini .biz sembla comptar amb la preferència de spammers rau que pot ser usat tot seguit, a diferència del típic període d'espera de 24 hores - un avantatge crucial per superar serveis antispam i llistes negres.Aquest estudi hagués de ser un anomenat d'alerta per als administradors de dominis de nivell superior. Clarament, alguns països ho estan fentbé. I els dominis de nivell superior més riesgoso compten ara amb els models de domini que han de millorar, " va agregar Maxwell. "Per als usuaris, aquest estudi és un clar recordatori que han de navegar per la Xarxa de manera segura. Eines comcom a McAfee SiteAdvisor proporcionen als usuaris la informació que requereixen i alhora, els indiquen quan usar-la,per prendre decisions més segures en relació amb la Xarxa.Tant l'estudi íntegre i els seus resultats, junt amb un mapa interactiu, es pot trobar en:http://www.siteadvisor.com/studies/map_malweb_mar2007.html.

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis