27 de març 2007

Màlaga serà la primera ciutat wi-fi del món


D'aquí uns mesos, Màlaga serà la primera ciutat a tenir una xarxa lliure i oberta a tothom. La instal·lació de 2.000 routers permetrà que tothom qui ho vulgui pugui connectar-se a Internet en qualsevol moment.


La notícia l'han anunciat l'alcalde de la ciutat i el president de la companyia Fon, empresa que s'encarregarà de la instal·lació. La inversió prevista no supera els 200.000 euros. Ara, Màlaga s'avançarà a ciutats com Londres o Paris que també volien convertir-se en ciutats Wi-Fi a través de la tecnologia Fon. Els responsables d'impulsar aquesta iniciativa a Màlaga es mostren convençuts que l'acció serà un pol d'atracció de les grans multinacionals de telecomunicacions.

D'altra banda, a Catalunya, es porta a terme, des de fa més de de dos anys, el projecte Guifi.net, una xarxa de telecomunicacions sense fils, oberta i lliure. Actualment, ha aconseguit tenir en funcionament 1.000 nodes i 1.000 quilòmetres de cobertura. Guifi.net és una gran xarxa lliure de caràcter neutral sense ànim de lucre i construïda a partir de l'agregació de xarxes comunitàries, persones individuals, empreses i administracions locals.

Font: LaFarga.cat

2 comentaris:

Mar ha dit...

Ja se on m'aniré de vacances aquest estiu.

Anònim ha dit...

Tant de bo, totes les poblacions prenguessin bona nota!

Un altre projecte en la línia del Wifi lliure, i que és duu a terme a Catalunya, és guifi.net . Qualsevol municipi podria adoptar aquesta tecnologia per molt poc preu i garantiria Internet de franc a la seva població. Mira't, si vols, els exemples que surten a la plana.

Internet lliure i de franc!!

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis