04 de febrer 2008

¿Betseller o Bitseller?




Seguint amb el tema de la Cecília, "Un Amor Verdader" una novel·la escrita per un software, sí un programa anomenat PC Writer 2008 creat per Prokopovich.


Es necessari que el programa tingui una descripció detallada de tots i cadascú dels personatges, i ha d'incloure l'aspecte físic i els seus perfil psicològic.


La veritat que m'ha deixat molt sorpresa aquesta notícia. I ja m'imagino d'aquí no massa temps, llibres a mida, escollir els possibles perfils psicològics, l'aspecte físic, els possibles temes,la narrativa i que em faci quelcom de tot això, totes les eines dels autors famosos,i dir-li al programa -Vinga, sorprèn-me avui!.

Aquesta primera novel·la consta de 320 planes escrites en 3 dies, va del següent: De sobte tots els personatges apareixen en una illa deserta i tots pateixen d'amnèsia. Ningú sap qui és la seva parella i quin tipus de relació va tenir abans d'arribar allà. Allà neix una oportunitat nova, d'establir una nova relació, un amor verdader,segons comentaven un un bloc fins i tot plores, una de les protagonistes es Anna Karenina. El director confessa que va haver una primera versió, però desprès de donar uns retocs al programa va sortir la definitiva. Li van carregar al software vocavulari, llenguatge i eines narraives de 13 escriptors dels segles XX i XXI, a més de les de León Tolstoi i Haruki Murakami.

Desprès m'imagino que el programa li digui mira a mí m'agraden aquests temes, ..., cerca informació com les alertes de google, i escriu l'article o articles amb tota la informació que recaptis,sempre sota el teu parer, i així s'acabaria tot això de cercar i cercar per escriure una notícia. Vinga que tu saps! pc writer 2008, meu, i fins i tot el meu perfil i saps el perfil d'audiència que te aquesta plana, escriu i m'ho repasso.




2 comentaris:

Cecília ha dit...

Mmmmmmmmm, no sé.... d'entrada no m'agrada, Mar. Potser és la novetat, potser és el fet que un escriptor vessa sentiments i vivències personals en les seves novel.les, potser és que m'estimo massa l'escriptura per donar-li a un software i que faci el que pugui.
He vist productes a la venda com ara la personalització d'un conte infantil on el protagonista és el nen/a a qui li regales el llibre. La història sempre és la mateixa, canvien la cara dels dibuixos i el nom del protagonista, però ja està.
Vols dir que amb aquest soft no passarà el mateix? Repetició d'un argument canviant els trets personals del protagonista???
I tots els grans? què pensarien si aixequessin el cap? Per exemple Shakespeare, Cervantes, Tolstoi,... tots s'han deixat els ulls i la imaginació. Què en pensarien?
I els que estàn vius? Què en pensaràn Pérez-Reverte, Ruíz Safón, Dominique Lapierre, Kenn Follet per dir alguns?
No... no m'agrada. D'entrada no.

Mar ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, però és que m'agrada molt provocar, jajaja.

Ara be, no se no se, si això podrà ser una realitat, és a dir és quelcom no fet a ma, segur que la roba,les sabates, fetes a ma eren millors, ja no ho sabem, però sabem que els embotits ens agraden més casolans i els menjars i que la gallina estigui voltant que no engabiada i posant ous tot el día, y que les tomaques siguin de temporada i amb possibles imperfeccions però més bones. No crec que amb això l'ofici d'escriptor desapareix-hi com els oficis desapareguts per màquines que fan la seva feina, mentre tinguem coses a dir... les màquines no tenen sentiments,ni pujades ni baixades d'ànim, ni ànima.

TOP CATALÀ

El Bloc de la Mediterrània

Estadisticas Gratis